Klink audio
Sumatrastraat 61
1094 LP Amsterdam

T: +31(0)20 7371152
E: info@klinkaudio.nl

It's showtime! Alle premieres op een rij.

Op 15 januari ging in Tuschinki 1 de speelfilm 'Taal is zeg maar echt mijn ding' van Barbara Bredero in premiere. Zie de middenkolom.

upload/images/taal premiere.jpg

Op 22 januari is 'Wild' een lange natuurfilm over De Veluwe in premiere gegaan in Cinemec, Ede.
Zie de middenkolom voor meer info.

upload/images/wild premiere.jpg

Op 28 januari gaat in Rotterdam de documentaire' 3rd Builders' Street' van Pim Zwier in premiere. Zie de middenkolom.

upload/images/3rd builders still meeuwen2.jpg

Op 30 januari gaat in Rotterdam de documentaire 'Bewaren' van Digna Sinke in premiere. Zie de middenkolom.

Op 12 februari gaat de speelfilm 'Gek van Oranje' van Pim van Hoeve in premiere. Zie de middenkolom.


KLINK en MPM

KLINK heeft naast twee studio's in de Sumatrastraat ook nog de beschikking over een luxe mixage studio op Het Timorplein nr 36, boven de bioscoop van Studio K. Deze faciliteit noemen we MPM, ofwel 'Moving Post Men'; Niet alleen Klink maakt gebruik van deze studio maar ook steeds meer medeklinkers, freelancers etc. Het akoestisch ontwerp komt van Eelco Grimm. Klik voor meer info op 'Lees meer'.

 

upload/images/MPM console 1.jpg 


upload/images/MPM console 2.jpg

Lees meer >>


Projecten bij MPM afgewerkt


upload/images/TBCBD2.jpg

Belgica l Felix van Groeningen 2015
Het Nieuwe Rijksmuseum l Oeke Hoogendijk l 2014
In your Name l Marco van Geffen l 2013
Above Us All l Eugenie Jansen l 2013
The Broken Circle Breakdown l Felix van Groeningen l 2012
Silent City l Threes Anna l 2012
The Fifth Season l Peter Brosens & Jessica Woodworth l 2012
Among Us l Marco van Geffen l 2011
Altiplano l Peter Brosens & Jessica Woodworth l 2009
De Helaasheid der Dingen l Felix van Groeningen l 2009
Khadak l Peter Brosens & Jessica Woodworth l 2006


Gek van Oranje

Dit keer is het wél gelukt. Nederland heeft zich geplaatst voor een groot voetbaltoernooi. Terwijl de liefhebbers zich met passie overgeven aan de Oranjekoorts, zoeken onze personages vooral een veilig heenkomen bij elkaar. Tegen de achtergrond van dit WK staat Nederland op zijn kop. Ook het leven van wie niet enthousiast wordt van Oranje wordt door elkaar geschud. In die licht verhitte gemoedstoestand gebeuren er vreemde, verrassende en aparte dingen... Een speelfilm geproduceerd door Topkapi Films onder regie van Pim van Hoeve. De film gaat 12 februari 2018 in premiere en vanaf 15 februari de bioscoop in.

 upload/images/GVO poster.jpg 

'WILD'

Een bioscoop film over het grootste, aaneengesloten natuurgebied van Noordwest-Europa: De Veluwe, zo'n 150.000 jaar geleden ontstaan in de ijstijd. Over zo'n 1000 vierkante kilometer zien we een rijke verscheidenheid aan leven. Regisseur Luc Enting is er bijna drie jaar mee bezig geweest. Voor het geluid bij deze film zijn we op 'nul' gestart. Alleen de directe opnames in het vossenhol zijn gebruikt. Geluidsman Henk Meeuwsen heeft bij elk shot en jaargetijde de juiste dieren gezocht in zijn enorme 'Veluwe library' Dus elke piep,fluit, grom en brul klopt in de film. Aan Klink de taak dit allemaal op te syncen en mixen samen met al het prachtige 'foley' geluid van Vladimir Rakic (lopen, fladderen, badderen, vechten etc). De voice over is van Andre van Duin, die het geheel nog een bijzondere 'touch' geeft. Vanaf 1 februari is de film te zien in de bioscoop.

upload/images/Wild poster alt.jpg

Taal is zeg maar echt mijn ding

Een speelfilm, onder regie van Barbara Bredero. Het gelijknamige boek van Paulien Cornelisse diende als inspiratie bron. Op haar werk is Anne een buitenbeentje en thuis dus ook. Zij is de enige die niet die glansrijke carrière heeft en… ze is diegene die nog steeds geen relatie heeft. Komt dit door haar taal analyses? Misschien wel, maar dat zit nou eenmaal in haar en dat kan ze niet veranderen. Of toch… Als er een nieuwe man ten tonele verschijnt gaat Anne haar best doen om voor het eerst in haar leven te veranderen. De film draait sinds 15 januari in de bioscoop.

upload/images/Taal 2.jpg 

De Discipelen

De film 'De Discipelen - Een Zwerversopera' documenteert hoe leden van Daklozenkoor De Straatklinkers de opera ‘De Discipelen’ instuderen, die speciaal voor hen geschreven is. Deze opera verbeeldt daklozen niet als slachtoffers, maar als daders en gaat over het slechtste waar mensen toe in staat zijn: moord en verraad. Het is gelukkig niet alleen het resultaat – de opera - maar ook de weg erheen die in deze film bepalend is. Wie stelt de regels? Zijn het de regisseur en de componist, of zijn het de daklozen die in dit filmverhaal over de verschoppelingen van de samenleving, hun punt zullen maken? Geproduceerd door Doxy Films onder regie van Ramon Gieling.

upload/images/Discipelen2.jpg
 

3rd Builders' Street

Een documentaire van Pim Zwier. 3rd Builders' Street gaat over de met betonplaten beklede huizen die in de jaren zestig overal in de Sovjet-Unie opdoken. Deze chroesjtsjovka waren voor miljoenen mensen droomhuizen. De meeste verkeren nu in slechte staat, maar de oude toekomstgerichte ideologie is nog steeds voelbaar. Het gebruik van 'kleurseparatie' benadrukt het dialectische beeld.

upload/images/3rd builders still meeuwen2.jpg 

Bewaren

Zolang ze zich kan herinneren bewaart regisseuse Digna Sinke allerlei  dingen, variërend van suikerzakjes tot oude kranten. Samen met haar moeder (92) probeert ze te achterhalen waar die behoefte vandaan komt. De bewaarde dingen blijken tijdmachines die herinneringen boven brengen die ver weg zijn geraakt. Maar er is iets aan het veranderen. De digitalisering heeft een heel andere manier van leven mogelijk gemaakt. Digna gaat op zoek naar de nieuwe mens, bij wie het niet meer om materiële dingen gaat, maar om ervaringen: digitale nomaden en minimalisten die alleen nog een paspoort, bankpasje, laptop en telefoon bezitten. Producent is De Familie.

upload/images/Bewaren.jpg 

Tanzania Transit

Een lange documentaire over de kracht van overleven in Oost-Afrika. Regisseur Jeroen van Velzen volgt een aantal passagiers op een trein die door Tanzania rijdt. Geproduceerd door SNG Film.

upload/images/Tazara.jpeg

 

Fatum (room 216)

In verhoorkamer 216 wordt een hooggeplaatste militair ondervraagd over de verdwijning van een vrouw. Een misdaad die verband lijkt te hebben met drie soortgelijke zaken. De militair staat niet onder arrest, is vrij om te gaan wanneer hij maar wil en mag op ieder moment een advocaat raadplegen. De enige andere aanwezigen zijn drie camera’s, die op verschillende plaatsen in de kamer als fly on the wall het gesprek registreren. Langzaam wordt ook de betekenis duidelijk van de found footage-montage die de registratie van het verhoor doorsnijdt, en krijgt Paul M. van Brugge's compositie Fatum – 'noodlot', opgevoerd door een violist en een cellist – een steeds dramatischer lading. Een lange documentaire van Ramon Gieling en te zien op het IDFA 2017.

upload/images/Fatum.jpeg 

Instant Dreams

De fotogeniek vervagende herinneringen van een Polaroidfoto versus een iPhone met daarin duizenden haarscherpe foto’s – treffender kun je de tegenstelling tussen het analoge en het digitale tijdperk niet verbeelden. In dit ambitieuze visuele essay verkent Willem Baptist de visionaire genialiteit van dr. Edwin H. Land, uitvinder van de Polaroidcamera. Ook nu houden diverse mensen zijn instantdroom nog levend. 'Klinker' Marc Lizier heeft de muziek bij deze film gecomponeerd. Momenteel te zien op het IDFA 2017.

upload/images/Instant Dreams.jpeg 

My name is Nobody

In 1937 werd er in de Romeinse wijk Trastevere een klassenfoto gemaakt. Niemand kon weten dat twee jongetjes op die foto later filmgeschiedenis zouden schrijven: regisseur Sergio Leone en componist Ennio Morricone. Ze werden wereldberoemd. Tussen het uitzonderlijke duo zit een derde kind. Wat zou er van hém geworden zijn? Denise Janzee reist af naar Trastevere om, met het kiekje in de hand, te onderzoeken wie dat onbekende gezicht op die antieke foto kan zijn. Een lange documentaire van Denise Janzee te zien op het IDFA 2017.

upload/images/My name is Nobody.jpeg 

Liefde is Aardappelen

Via een plotselinge erfenis die filmmaakster Aliona van der Horst krijgt, een kamer van zes vierkante meter in een Russisch huis, wordt ontvouwd hoe de levens van haar Russische boerenfamilie zijn gevormd door de geschiedenis.
Een lange documentaire geproduceerd door Zeppers Films. De film is 12 oktober in premiere gegaan en draait vanaf heden in de bioscoop.

upload/images/Liefde is Aardappeln 2.jpeg

Bouwen te midden van eenzaamheid

Een documentaire van Pim Zwier. Tegen de achtergrond van archiefbeelden uit de jaren twintig zijn passages te horen afkomstig uit de correspondentie en teksten van architect Han van Loghem en zijn echtgenote Berthe Neumeijer over hun verblijf in de Siberische stad Kemerovo. De film brengt in beeld hoe de reis naar Siberië voor Han van Loghem een zoektocht was naar persoonlijke en professionele vervulling, die hij meende in eigen land niet te kunnen vinden. De rijke archiefbeelden werden door Klink voorzien van passend maar subtiel (foley) geluid. De film ging onlangs in bioscoop Eye in premiere.

upload/images/Bouwen te midden vaan eenzaamheod 01.jpg 

De Tombe van Achnetoet

Naar de succesvolle boekenreeks, nu alweer de derde Dummie de Mummie jeugd speelfilm van PV Pictures.
Dummie heeft heimwee. Hij wil terug naar zijn land, om het graf van zijn vader te zoeken. Maar Klaas heeft daar helemaal geen zin in. Vliegen naar Egypte is eng, kost veel te veel geld, en bovendien heeft Dummie geen paspoort. Maar Dummie regelt alles en dan gaan ze toch op reis. Onder regie van Pim van Hoeve, de film is 23 september op het NFF 2017 in premiere gegaan en draait vanaf 4 oktober in de bioscoop.

upload/images/DDM3.jpg 

Trappen

In de documentaire Trappen trapt regisseur Wilko Bello op zijn fiets met de camera in de hand dwars door een stedelijke metamorfose. Met hem zijn we getuige van botsingen en scooterhufters; van de fietsspits en de fietsfile. 
Brede opstelstroken en nieuwe fietsstraten zijn het antwoord op relatief nieuwe  problemen als de fietsfile, scooteroverlast en de rolkoffermeute. De populariteit van de fiets lijkt een probleem te worden maar is tegelijk wel de oplossing voor een snel groeiende, vervuilende en dichtslibbende stad. De documentaire wordt dinsdag avond 7 november uitgezonden.

upload/images/Trappen.jpg 

Polska Warrior

Armadillo Film heeft in samenwerking met de NTR de bijzondere 3D animatiefilm 'Polska Warrior' geproduceerd.
Over de Poolse jongen Eryk die in zijn game 'Goldhunter' een held is, maar in het echte leven door zijn vader klein wordt gehouden. Door de vriendschap met gamer Laura leert Eryk de skills uit de game in 'real life' toe te passen en zo voor zichzelf op te komen. Regie was in handen van Camiel Schouwenaar en Klink was er vanaf de storyboard fase al bij. Op het NFF 2017 heeft de film recentelijk een Gouden Kalf gewonnen.

upload/images/Poster Polska2.jpg 

How To Meet a Mermaid

In How To Meet a Mermaid verbindt de zee de levens van Rebecca, Lex en Miguel die zich afspelen in, op en onder het wateroppervlak. De zee is een psychopaat van het zuiverste water: zowel schoonheid als gevaar, vriend als vijand. Via de stemming van het water wordt de kijker deelgenoot van de twijfels, verdriet en moed van de hoofdpersonen die hulp zoeken bij de oceaan. Ook regisseur Coco Schrijber richt zich tot de oceaan voor antwoorden over haar verdwenen broer, maar hoe begripvol, krachtig of rustgevend de zee ook is, uiteindelijk is zij gewoon water en onverschillig voor onze vragen. Geproduceerd door Zeppers Film. Geselecteerd voor het IDFA 2016.

upload/images/Mermaid 1.jpg 

Dit Waren Wij

In ‘Dit waren wij’ probeert Josefien Hendriks het gezin waarin ze opgroeide te ontrafelen aan de hand van de filmopnames van haar vader, de dagboekteksten van haar moeder, de verklaringen van haar ouders en haar eigen herinneringen. Ze probeert daarbij zo eerlijk mogelijk te zijn, maar worstelt met haar eigen positie en met de bronnen die elkaar soms pijnlijk tegenspreken. Een film over familie: de mooiste vloek die er bestaat. De film is geproduceerd door Witfilm en onlangs uitgezonden door de VPRO.

upload/images/Dit Waren Wij.jpg 

Helaas ben je het niet geworden

In deze documentaire volgen Nicky Maas en Anne van Campenhout studenten die op kamers willen en daarvoor moeten hospiteren, een soort solliciteren voor een studentenkamer. We zien hoe de hoofdpersonen zich moeten presenteren als de meest geschikte kandidaat die er op de hospiteeravond aanwezig is. Hoe bereid je je voor? Hoe verloopt de avond? Wat is de sleutel tot succes? Geproduceerd door Witfilm.

upload/images/HBJHNG.jpg 

En amont du fleuve

Een (Belgische) speelfilm van Marion Hänsel, geproduceerd door SNG Film (NL), Man's Films (BE) en Kinorama (Kroatie). Na de dood van hun vader ontmoeten twee halfbroers elkaar voor het eerst als ze met zijn boot een tocht over een rivier in Cambodja willen maken. Wanneer ze verdwalen lijkt er geen weg terug te zijn. De film is onlangs in NL in premiere gegaan en draait momenteel in Eye.

upload/images/En amont du fleuve.jpg

 

Mees Kees Langs de Lijn

Vierde deel uit de succesvolle Mees Kees speelfilm reeks. Als Mees Kees tijdens de schoolvoetbalcompetitie opeens voor zijn moeder moet zorgen, vervangt Dreus hem als coach. Team 6B ontspoort hopeloos en Tobias moet iets bedenken om Mees Kees weer terug te krijgen. Het is maar goed dat de klas zo bruist van het talent... geproduceerd door PV Pictures en vanaf 7 december te zien in de bioscoop. Tegelijkertijd is er een 24 delige TV serie gemaakt en door Klink afgewerkt; deze wordt vanaf het voorjaar 2017 uitgezonden op de Nederlandse televisie. De film heeft op het NFF 2017 een Gouden Kalf als publieksprijs gewonnen.

upload/images/MeesKees4.jpg

Helse Pijn

Een intieme lange documentaire over een man wiens leven volledig overhoop is gehaald door chronische pijn en wanhopig op zoek gaat naar pijnverlichting. Zijn zoektocht brengt hem naar een gerenommeerd pijnspecialist die met neurostimulatie de pijn onder controle probeert te krijgen. Geregisseerd door Olivier van der Zee en geproduceerd door Cobos Films in samenwerking met KRO-NCRV.

upload/images/Helse Pijn2.jpg

 

Welkom op de Hemelse Aarde

David, Piet en hun vrienden, vormen een enclave in een verder verlaten wereld op de grens van land en zee. Hun universum lijkt buiten de tijd te staan. Piet en David pikken de signalen van een over-gemediatiseerde maatschappij op, maar zonder de ambitie te hebben er aan deel te nemen. Continu maken ze muziek, films en foto’s die ze terugluisteren, kijken en bespreken, alleen voor zichzelf. Een beleving ontdaan van duiding, interpretatie en een externe blik op jezelf. Ondergedompeld in dit universum probeert de maker ons een spiegel voor te houden. Een zoektocht naar waarden, waarin vooroordelen steeds onbevestigd worden. Een nieuwe documentaire van Judith de Leeuw geproduceerd door ViewPoint productions. Geselecteerd voor het IDFA 2016.

upload/images/WODHA.JPG
 

My Fucking Problem

My Fucking Problem is een persoonlijke documentaire van Anne van Campenhout over vaginisme. Voor Anne is penetratie al tien jaar zo pijnlijk dat het onmogelijk is. Zij vrijt wel met haar vriend, maar hij gaat nooit bij haar naar binnen. Ze heeft verschillende therapieën gevolgd, maar zonder succes. Toch wil ze het koste wat kost ook kunnen. Waar komt dat gevoel vandaan? Waarom zou je niet tevreden kunnen zijn zonder penetratie? Geproduceerd door De Familie. De documentaire werd 8 maart jl uitgezonden en heeft al veel aandacht gekregen.

upload/images/My Fucking Problem.jpg

Het Bestand

'Het Bestand' is een coming-of-age thriller over hacken, cybersecurity en de offers die nodig zijn om een wraakengel te worden, naar het gelijknamige boek van Arnon Grunberg. Een telefilm onder regie van Thomas Korthals Altes en geproduceerd door Dutch Mountain Films in samenwerking met BNN-VARA.

upload/images/Het Bestand 4.jpg

Alleen op de Wereld

Een VPRO jeugdserie in 20 delen van 10 minuten. Een bewerking van het wereldberoemde boek van Hector Malot, waarin de kleine jongen Remi op zoek gaat naar zijn familie. Het klassieke verhaal is bewerkt tot een hedendaags sprookje. Regie is in handen van Margien Rogaar en Steven Wouterlood. Producent is Lemming Film en omroep De VPRO. De serie is feestelijk in premiere gegaan op het 'Films by the Sea festival' in Vlissingen op 11 september jl en wordt op dit moment uitgezonden. De serie is ook op Cinekid 2016 in premiere gegaan.

upload/images/AlleenOpDeWereld 2.jpg

 

China's van Goghs

Een intiem portret van een Chinese schilder die vanuit het maken van bijna identieke kopieën van Van Gogh's schilderijen wil veranderen in een schilder met eigen authentiek werk. Van 'Made in China' naar 'Created in China'. (Co)producenten zijn Trueworks en Yuzuu Productions. Geselecteerd voor het IDFA 2016.

upload/images/China's van Goghs new.jpg

De Erfenis

Daan van der Elsken is gewend om voor de camera te staan. Eerst was het de camera van zijn vader, de wereldberoemde fotograaf en cineast Ed van der Elsken, nu is het die van zijn goede vriend Joris Postema. Samen proberen ze grip te krijgen op Daan’s leven, door postuum de confrontatie met zijn vader aan te gaan. Aan de hand van veelvuldig voorhanden zijnde filmbeelden en ontmoetingen met betrokken familie en vrienden probeert Daan te doorgronden wat zijn vader aan hem heeft doorgegeven. Hij komt tot een verrassende ontdekking. Een documentaire van Joris Postema en geproduceerd door KeyDocs. Geselecteerd voor het IDFA 2016.

upload/images/De Erfenis.jpg 

Zaatari Djinn

Zaatari Djinn is een documentaire van regisseur Catherine van Campen over het vluchtelingenkamp Zaatari vanuit het perspectief van kinderen. De leefwereld van vier kinderen staat centraal en via hen leren we het kamp kennen. De kinderen wonen in ver-schillende wijken van Zaatari, waar de een het beter heeft dan de ander. Geproduceerd door Witfilm. Geselecteerd voor het IDFA 2016.

upload/images/Zaatari Djinn.jpg

Verdwaald tussen feit & fictie

Een documentaire van Leo de Boer over Boudewijn Büch. Het leven van een man die niet alleen zichzelf verzon, maar ook zijn ouders, zijn naasten en zijn nageslacht: een kleine blonde jongen. Maar hoe verzonnen is het kind dat Büch in zijn autobiografisch getinte romans eigenhandig ombrengt...? Producent is Pieter van Huystee Films. 

upload/images/BUCH.jpg 

A strange love affair with Ego

Een persoonlijke zoektocht naar de grens tussen gezond en ongezond narcisme, in een tijd waarin het 'ik' en de verering van het zelf steeds belangrijker worden. Een documentaire van Ester Gould geproduceerd door Zuidenwind Filmprodukties. Winnaar 'IDFA award for best Dutch documentary' en eervolle vermelding 'for best female directed film'  Zie trailer in de linkerkolom. . Nominatie 'beste lange documentaire' op het NFF 2016 in Utrecht.

upload/images/EGO2.jpg

Meesterspion

Een spannende en komische speelfilm over een echte spion die 30 jaar eerder een spannend avontuur beleefde. Nu hij wakker is, blijkt het al heel snel van groot belang te weten wat er toen gebeurd is. Het duurt even voordat alles op zijn plek valt. Regie is in handen van Pieter van Rijn en producent is PvPictures, de producent achter de succesvolle Mees Kees en Dummie de Mummie reeks. De film gaat op het NFF Utrecht 24 september as feestelijk in premiere.

upload/images/MSP poster.jpg 


Over Klink

Paul Gies en Marc Lizier vormen samen Klink. 
We houden ons bezig met de geluidsafwerking van speelfilm, drama, documentaire, animatie, hoorspel, commercials en andere producties waarin het geluid een belangrijke rol speelt. Lees meer >>

Werkwijze

Klink wordt graag in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken bij een project. Het liefst voordat er gedraaid gaat worden.

Lees meer >>

Tarieven

Klink werkt op basis van een uurprijs met staffelkorting voor periodes langer dan vier uur en bij langere projecten op basis van een projectprijs.
 
Lees meer >>